Valentijnsdag: de dag waarop blije stelletjes het straatbeeld overheersen en unhappy singles binnenblijven en apps inschakelen om nog snel een date te regelen. Tinder, Happn, Grindr, Hot Or Not en nog tientallen andere apps die overuren draaien op Valentijnsdag om de liefde van je leven te vinden. Maar, diegene die denkt dat online daten hetzelfde werkt als real life daten mag twee keer nadenken. Amerikaanse psycholoog Arthur Aron onderzocht met welke vragen je tijdens een date het meeste kans had om te slagen. Maar hoe zit dat online?

Goedkoopstesimonly.net testte via Tinder en Happn een selectie van de 72 vragen waarmee je volgens Arthun Aron het meeste kans had om verliefd te worden. De vragen hebben verschillende niveaus van diepgang. Wat luchtigere en oppervlakkigere vragen gaan over gewenste eigenschappen, het verlangen om beroemd te zijn of een beschrijving van de laatste keer dat je naar de dierentuin bent geweest. Voorbeelden van diepgaandere vragen hebben betrekking tot de relatie met je moeder, je grootste angsten, mooiste herinneringen en de laatste keer dat je gehuild hebt.

Dit werkt online

Maar om het gesprek met je Tinder match nou direct te beginnen met een vraag over de relatie met zijn of haar moeder, lijkt misschien niet zo tactisch. Vandaar deze top drie voor vragen die mannen en vrouwen online het meest waarderen. De favoriete vraag die mannen gesteld kregen was: “Als je iedereen uit de wereld mocht kiezen, wie zou je als tafelgast willen hebben?”. Op nummer twee stond: “Hoe ziet je perfecte dag eruit?”. De derde vraag die het goed deed bij de mannen was: “Waar droom je al lang van? En waarom heb je het nog niet gedaan?”. De vrouwen kregen de volgende twee vragen het liefst gesteld: “Waar ben je het meest trots op?” en “Als een waarzegger je de waarheid zou kunnen vertellen over jezelf, je leven of je toekomst, wat wil je dan weten?”. Op nummer twee voor de vrouwen stond: “Als je goed bevriend zou raken met iemand, wat is dan belangrijk om te weten?”. De derde favoriete vraag die vrouwen graag op hun scherm zagen verschijnen is: “Wat is je meest gênante ervaring?”.

Warning! Er zijn ook vragen die slecht scoren!.

De minst populaire en meest genegeerde vraag onder zowel mannen én vrouwen was: “Stel dat je vandaag doodgaat en je hebt geen afscheid genomen van je dierbaren, zou je dan spijt hebben van iets dat je nog niet gezegd hebt? En zo ja, waarom heb je het nog niet gezegd?”. Deze vraag was waarschijnlijk een tikkeltje te diepgaand voor de Tinderaars en Happn’ers en werd dan ook niet op prijs gesteld.

Mannen vs Vrouwen op Tinder

Allereerst bleek uit het onderzoek dat mannen online de wat luchtigere vragen meer wisten te waarderen dan vrouwen. Vrouwen waardeerden de diepgaandere vragen meer dan mannen. Van de vrouwen
top drie was geen enkele heel luchtig terwijl bij de mannen twee van de drie favoriete vragen wat luchtiger waren. Daarbij gaf een deel van de vrouwen aan dat ze hun favoriete diepgaande vragen waarschijnlijk online meer zouden waarderen dan in het echt. Dit omdat ze wat langer de tijd hadden om na te denken over hun antwoord en ze zich niet verplicht voelden om te antwoorden.

Nog meer tips nodig?

Recent nieuws