Het maken van mobiele telefoons is niet bevorderlijk voor het milieu. Het kost niet alleen veel grondstoffen en energie, maar het zorgt ook voor CO2-uitstoot. Wanneer er langer wordt gedaan met dezelfde telefoon, zorgt dit voor een schoner milieu en een beter gevulde portemonnee.

Nieuw businessplan
Greenpeace heeft het verzoek ingediend bij de smartphone-branche om een nieuw businessplan op te stellen. Hierbij moet er rekening worden gehouden met het milieu en de consumenten. Wanneer mobiele telefoons langer meegaan, zorgt dit voor minder vervuiling van het milieu en hoeven consumenten niet verplicht een nieuwe telefoon aan te schaffen.

Elizabeth Jardim, aangesloten bij Greenpeace USA, wilt dat producenten zich meer gaan richten op het ontwerpen van smartphones die langer meegaan: “Bedrijven moeten de innovaties niet toetsen op minder millimeters en meer megapixels, maar op het ontwerpen van een smartphone die lang meegaat.” Volgens Elizabeth moeten producenten ervoor zorgen dat mobiele telefoons makkelijker te repareren zijn en dat er upgrades beschikbaar zijn.

Sim Only abonnement
Wanneer telefoons langer meegaan, is het voor consumenten voordeliger om een Sim Only abonnement af te sluiten. Het probleem dat de telefoon na twee jaar alweer aan vervanging toe is, zorgt ervoor dat er wordt gekozen voor een abonnement met een mobiele telefoon. In eerdere artikelen van Goedkoopstesimonly.net werd al duidelijk dat een Sim Only abonnement veel voordelen heeft. Waaraan nu nog kan worden toegevoegd dat het ook nog eens beter is voor het milieu.

Als consumenten vaker kiezen voor een Sim Only abonnement, hoeven er minder nieuwe telefoons gemaakt te worden. Greenpeace heeft berekend dat er voor de productie van smartphones, sinds 2007 tot maart 2017, bijna evenveel stroom is verbruikt als de stroom die nodig is om Nederland negen jaar van energie te voorzien. Voor de consumenten zijn de abonnementskosten lager en ze dragen bij aan een schonere wereld.

Levensduur verlengen
Er zijn genoeg mogelijkheden om langer met je smartphone te kunnen doen. Het is voor de batterijen van tegenwoordig beter om de batterij af en toe op te laden. Vroeger moest je de telefoon helemaal leeg laten lopen en daarna tot 100 procent opladen, maar dat is voor de huidige batterijen in mobiele telefoons juist niet goed. Zorg er verder voor dat je applicaties altijd afsluit na gebruik en zet locatievoorzieningen en push-berichten uit. De batterij gaat ook langer mee wanneer je kiest voor de energiezuinige stand.

Laat je telefoon repareren als die kapot is, in plaats van een nieuwe te kopen. Wanneer je je telefoon naar een gekwalificeerde reparateur brengt, is je mobiele telefoon weer de oude als je hem terugkrijgt. Het laten repareren van je telefoon is ook nog eens beter voor het milieu. Wanneer je telefoon niet meer te maken is, zorg er dan voor dat je hem samen met de oplader inlevert bij een inzameling van elektrische apparaten.

Recent nieuws